Program

Sudjelovanje

O sajmu

Financiranje

Zašto anarhizam?

Linkovi

 

O sajmu

Prvi Anarhistički sajam knjiga u Zagrebu održan je od 18. do 20. ožujka 2005. godine i tada je održan kao Drugi Balkanski anarhistički sajam knjiga, koji se svaki put održava u drugom gradu (Ljubljana (2003), Zagreb (2005), Sofija (2008), Solun (2009), Zrenjanin (2010), Skopje (2011), Ljubljana (2013), Mostar (2014), Zadar (2015), Ionnina (2016) i Zagreb (2017).

Sajam su Zagrebu se nastavio događati svako proljeće pod nazivom Anarhistički sajam knjiga.

Na sajmovima je ukupno sudjelovalo stotinjak izdavača, grupa i projekata, a tijekom svih sajmova imali smo nekoliko tisuća posjetitelja i posjetiteljica.

Anarhistički sajam knjiga će se nastaviti događati u Zagrebu, svake godine u proljeće, kako bi na lokalnoj razini stvorili dostupnost slobodarske i srodne literature, ali i proširili diskusije koje se vode unutar pokreta, te ih doveli do zaključaka važnih za sredinu u kojoj živimo.

Ideja Anarhističkog sajma knjiga je nastala po uzoru na slične sajmove u svijetu, koji već imaju dugogodišnju tradiciju postojanja, na tisuće posjetititelja i posjetiteljica, te u sredinama u kojima su nastali predstavljaju važno mjesto sretanja, kako na lokalnoj, tako i na međunarodnoj razini.

Baš zbog toga je svačije sudjelovanje važno - dođite i podržite ovu manifestaciju koja donosi nešto drugačije i svoju važnost ima upravo u činjenici da se bazira na sudjelovanju svih i solidarnosti kao temelju promjena koje smatramo poželjnim.

English