Program

Sudjelovanje

O sajmu

Financiranje

Zašto anarhizam?

Linkovi

 

Program sajma

Petak, 06. 04. 2018.

15:00 - 20:00
[
AKC Medika , Pierottijeva 11 (u dvorištu) KARTA]

Sajam knjiga - dođite i pogledajte knjige koje nude izdavači, besplatne materijale različitih grupa, novine, časopise...

18:00 - 20:00
[
AKC Medika, Pierottijeva 11 ]

Zagreb 041

Zagreb 041 samoorganizirani je nogometni klub u potpunosti vođen od svojih članica i članova na egalitarnoj i horizontalnoj osnovi. Glavni cilj kluba je nogomet dostupan svakome bez obzira na naciju, rasu ili rod. Od samih početaka klub u svoj kolektiv nastoji uključiti i migrante te tražitelje azila. O iskustvima i preprekama organiziranja i rada s migrantima kroz nogomet, te kako nogomet može biti sport i sredstvo solidarnosti, govore članovi Zagreb 041 kolektiva.

English

Subota, 07. 04. 2018.

10:00 - 20:00
[AKC Medika , Pierottijeva 11 (u dvorištu)]

Sajam knjiga dođite i pogledajte knjige koje nude izdavači, besplatne materijale različitih grupa, novine, časopise...

14:00 - 15:00
[AKC Medika , Pierottijeva 11 (u dvorištu)]

Islamofobija i njen odraz u arapskom svijetu

Razgovor o porastu islamofobije u Evropi i uopće "zapadnim" zemljama te njenom utjecaju na društva islamskog/arapskog svijeta.

15:00 - 15:30
[AKC Medika , Pierottijeva 11 (u dvorištu)]

Predstavljanje časopisa Orkanen

Predstavljanje anarhističkog časopisa Orkanen iz Kopenhagena. Biti će riječi o nastanku i razlozima pokretanja časopisa, te sadržaju i važnosti njegovog postojanja.

16:00 - 17:30
[
AKC Medika , Pierottijeva 11 (u dvorištu)]

Socijalna revolucija u Španjolskoj

Tijekom Španjolskog građanskog rata, na republikanskom teritoriju, započeo je najveći slobodarski [anarhistički] eksperiment u povijesti. Kratkim pregledom razvoja anarhizma u Španjolskoj od njegovog začetka do njegovog vrhunca tijekom ljeta 1936. Pokušat ćemo dokučiti zašto je baš Španjolska bila plodno tlo za takav eksperiment. Posebnu pažnju ćemo posvetiti socijalnoj revoluciji na području Katalonije, Aragona te Andaluzije.
Tijekom razgovora će kratko biti predstavljena i knjiga intervjua i predavanja Abela Paza o Španjolskoj revoluciji koju je upravo objavio Što čitaš?.

18:00 - 19:00
[AKC Medika , Pierottijeva 11 (u dvorištu)]

Anarhosindikalizam danas: metode i praksa

Mreža anarhosindikalista predstavit će stanje današnjeg anarhosindikalističkog pokreta u svijetu i Hrvatskoj s osvrtom na njegove glavne metode borbe. Namjera predavanja s pratećom diskusijom je promovirati direktnu akciju i sindikalističko organiziranje u zajednici i na radnom mjestu, s naglaskom na tercijarni sektor gospodarstva i nesigurni rad. Ako prilike dopuste, bit će projicirana i dva kratka video prikaza uspješnih radničkih borbi koje su organizirale britanska i slovačka sekcija Međunarodnog radničkog udruženja (MRU IWA-AIT).


Nedjelja 08. 04. 2018.

10:00 - 15:00
[
AKC Medika , Pierottijeva 11 (u dvorištu)]

Sajam knjiga - dođite na kavu ili čaj, potražite knjigu koju ste propustili prethodnih par dana, pozdravite se sa sudionicima i provedite nedjeljno prijepodne u ugodnom društvu...Time zatvaramo 14. Anarhistički sajam knjiga.