Program

Sudjelovanje

O sajmu

Financiranje

Zašto anarhizam?

Linkovi

Sudjelovanje na sajmu

Zbog što bolje najave, kao i organizacije potrebne infrastrukture, svoje sudjelovanje je dobro što prije najaviti. To možete učiniti putem elektronske pošte, na našu adresu:
ask_zagreb@riseup.net

Javite se i napišite na koji način bi željeli sudjelovati, predvidjeli smo nekoliko mogućnosti, no otvoreni smo za sve prijedloge.

Neki od podataka koji su nam bitni:

1. Pitanja za sve goste izvan Zagreba:

- na koji način želite sudjelovati?
- treba li vam pomoć oko organizacije smještaja u Zagrebu? [za dio gostiju možemo osigurati smještaj, no samo za određen broj ljudi, zato pokušajte sami osigurati svoj smještaj, što će nam znatno olakšati organizaciju]
- koliko vas toèno dolazi?

2. Ukoliko želite imati stol s knjigama:

- koliki stol vam je potreban?
- treba li vam pomoć oko prodaje knjiga?
- možete li sudjelovati u nekim troškovima sajma? (nije obavezno)

3. Nešto što nismo pitali?

Predstavljanja i diskusije

Diskusijski dio sajma je otvoren, kao i mogućnost predstavljanja vašeg projekta, sve prijedloge je dobro poslati što prije, pogotovo ukoliko za predstavljanje/diskusiju imate tehničke zahtjeve i želite da najave bude tiskana u programu.

Sva pitanja oko sudjelovanja i svoje prijedloge možete poslati na e-mail:
ask_zagreb@riseup.net


Osnovne smjernice sajma

1) Kolektiv Anarhistièkog sajma knjiga podržava i promovira vrijednosti uzajamne pomoæi, antiautoritarnost, autonomiju i solidarnost. Naglašavamo naše protivljenje kapitalizmu, imperijalizmu, patrijarhatu i svim ostalim oblicima opresije. Neprihvatljivo je sudjelovanje na Anarhističkom sajmu knjiga ukoliko netko podržava ili promovira ove stavove.

2) Kolektiv Anarhističkog sajma knjiga uvažava autonomiju pojedinaca, grupa i izlagača koji sudjeluju na Anarhističkom sajmu knjiga i srodnim aktivnostima.

3) Anarhistički sajam knjiga je prostor stvaranja mreže, pomoæ pokretu, kako na lokalnoj tako i svjetskoj razini.

4) Anarhistički sajam knjiga nastoji promovirati anarhističke ideje kroz radionice i sam sajam, upoznati javnost s tim idejama, ili raspraviti ideje i nastaviti dijalog oko anarhističkih tendencija. Otvoreni smo prema razlièitim tradicijama, vizijama i samim praksama anarhizma.

5) Prioritet sajma je pisana riječ (knjige, pamfleti, fanzini, èasopisi, audiovizualni materijali) grupa uključujući izdavače, distribucije, anarhističke grupe kao i pojedince i pojedinke. Također prihvaćamo sudjelovanje zajednica/aktivističkih grupa, malih izdavača i distributera materijala kao što su bedževi, majice i glazba sukladni navedenim principima.

6) Ne prihvaćamo sudjelovanje političkih stranka/partija na sajmu.

7) Pojedinci koji su regularno prisustvovali sastancima Anarhističkog sajma knjiga i aktivno bili uključeni, osnovali su kolektiv Anarhističkog sajma knjiga. Kolektiv je osnovan kako bi organizirao sajam knjiga, a u organizaciju su uključene osobe, a ne i grupe/projekti u kojima te osobe inaèe djeluju.

8) Odluke se donose konsenzusom/dogovorom na sastancima Anarhističkog sajma knjiga.

English